Край на чакането! Везенков се завърна за Сакраменто Кингс при голяма победа (ВИДЕО)


Край на чакането! Везенков се завърна за Сакраменто Кингс при голяма победа (ВИДЕО)
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1809 0

След близо 2 месеца отсъствие, Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс. Той взе участие в мача срещу Юта Джаз в НБА, завършил с убедителна победа за "кралете" със 127-106.

Цифрите на Саша срещу Джаз

Родната звезда се включи за 10 минути от резервната скамейка. Той влезе секунди преди края на първата четвърт и успя да даде своя принос за успеха. Александър вкара 5 точки, направи 2 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки.

Българинът влезе за 10 минути и направи 5 точки

Той бе прецизен в стрелбата, като реализира 2 от общо 3 опита и вкара единствения с изстрел от тройката.

Двубоят бе равностоен в първите две части, като резултатът бе равен малко след началото на третата четвъртина, но след това домакините влязоха в серия от 23-2, за да поемат контрол над събитията и да стигнат до убедителен успех.

С най-много точки

Над всички тази нощ бе Кийгън Мъри с 25 точки, а Де'Арън Фокс и Харисън Барнс вкараха с 1 по-малко. Домантас Сабонис пък записа своя 57-ми трипъл дабъл - 17 точки и 11 борби.

Везенков извън игра за близо 2 месеца

За последно българинът бе играл за тима от НБА на 9 февруари, когато изкълчи десния си глезен. Малко преди това той се бе възстановил от същата травма. Оттогава Кингс изиграха 22 мача без него, в които постигнаха 12 победи, но и 10 загуби.

Сакраменто Кингс заема седмо място в класирането в Западната конференция с баланс 43-31. До края на редовния сезон на Саша и компания им остава да изиграят още 8 мача, като първият е в сряда срещу Лос Анджелис Клипърс.

А наскоро Везенков каза иска ли да се върне в Европа, или предпочита в НБА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички