Александър Везенков отговори: Иска ли все още да остане в НБА, или предпочита връщане в Европа


Александър Везенков отговори: Иска ли все още да остане в НБА, или предпочита връщане в Европа
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

6290 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде интервю пред испанското издание MundoDeportivo. Една от основните теми, които коментира, бе случващото се с него в Националната баскетболна асоциация (НБА).

"Всичко е различно, различна игра, различна скорост, различна култура. Трябва да се адаптираш бързо. Трудно е, много мачове, много пътуване, трябва да си и физически, и психически готов. Трябва да се адаптираш към цялата философия на НБА. Не им пука дали си МВП - започваш от началото и ако се адаптираш бързо, имаш шанс, ако не - става много сложно.

В Европа се учим на играта по различен начин, всяко притежание има значение. Можех да дойда и по-рано в НБА, със сигурност. Не получавах много шансове в Барселона, напуснах и в Олимпиакос прекарах три години и очевидно се справих много добре и възможността дойде. Всичко е до тайминг. В началото не бях уцелил (при драфта), но сега се случи" - започнва Везенков.

Ще продължи ли Везенков да играе в НБА?

Везенков отговори дали иска в НБА

Интервюиращият го му напомни, че договорът му е до 2025 година и че Сакраменто Кингс има опция да го удължи до 2026-а, като Везенков бе запитан дали изобщо иска да остане в НБА, или предпочита да се върне в Европа тогава. Последва и въпрос дали все още вярва, че може да успее в НБА.

"Не мога да говоря за толкова напред в бъдещето. Аз съм човек, който мисли за следващия ден и за следващата тренировка. Опитвам да се възстановя от контузията, да бъда продуктивен за отбора. Борим се за плейофите. Мислите ми са насочени само към това да завърша сезона силно.

Ако мисля, че мога да помогна с моята роля, да (в отговор на това дали може да успее в НБА). Но в момента, както казах, не мога да мисля много напред. Поддържам се и помагам на отбора засега" - каза още Везенков пред Mundo Deportivo.

В следващите няколко изречения коментира и престоя му в Барселона. Българинът призна, че там не е бил третиран добре, като отказа да назове поименно тримата души, които визира. Не пожела и да се наема с конкретна прогноза кой ще спечели Евролигата.

Следете ВСИЧКО за Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове (ОБНОВЯВА СЕ)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички