Янис Адетокунбо тръгна по "футболните стъпки" на Кевин Дюрант и Джеймс Хардън


Янис Адетокунбо тръгна по "футболните стъпки" на Кевин Дюрант и Джеймс Хардън
Снимка: Getty Images

2374 0

Суперзвездата на баскетболния Милуоки Бъкс - Янис Адетокунбо, заедно с голмайстор №1 в историята на хокейния Нешвил Предатърс - Филип Форсберг, станаха миноритарни собственици във футболния отбор от МЛС (Мейджър Лийг Сокър) Нешвил.

Заедно с Янис с акции на клуба се сдобиха и братята му Танасис, който също играе за Милуоки, Костас, който носи екипа на турския Фенербахче, както и Алекс, който се състезава в помощната лига на НБА - Г-Лигата.

"Футболът е глобален спорт, а с новите собственици се затвърждават амбициите ни клубът да стане разпознаваем по целия свят", каза мажоритарният собственик на Нешвил Джон Инграм.

"Филип и Янис не само са невероятни атлети - те са посланици на техните спортове, примери за подражание на милиони и лица на техните страни по целия свят. С тях споделяме общото виждане, че клубът не само трябва да се представя на най-високо ниво на футболния терен, но и да подпомага местните общности и тези, които най-много се нуждаят от това", добави още Инграм.

Братята Адетокунбо и Филип Форсберг не са първите популярни спортисти в САЩ, които придобиват акции на отбор от футболната МЛС....

През 2020 година Кевин Дюрант от Финикс Сънс закупи 5 процента от акциите на Филаделфия Юниън. Година по-рано Джеймс Хардън от Филаделфия 76ърс пък взе същия дял от тима на Хюстън Динамо. Настоящият куотърбек на Денвър Бронкос Ръсел Уилсън пък притежава дял в Сиатъл Саундърс. Рънинг бекът на Тенеси Тайтънс Дерик Хенри отдавна притежава акции в тима на Нешвил, а миноритарни съсобствени са и актрисата Рийс Уидърспун и нейният съпруг Джим Тот.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички