"Издигна баскетбола на друго ниво" - Джо Байдън "свали шапка" на ЛеБрон, Стеф Къри и Кевин Дюрант също поздравиха Джеймс


"Издигна баскетбола на друго ниво" - Джо Байдън "свали шапка" на ЛеБрон, Стеф Къри и Кевин Дюрант също поздравиха Джеймс
Снимка: Getty Images

1232 0

Президентът на САЩ - Джо Байдън, не остана безразличен към постижението на суперзвездата ЛеБрон Джеймс, който подобри рекорда на легендарния Карийм Абдул-Джабар за най-много отбелязани точки в историята на НБА.

"Поздравления, ЛеБрон. С цялото си сърце и душа ти подобри един невероятен рекорд. Ти издигна баскетбола на друго ниво", заяви Байдън в поздравителен адрес към 38-годишния баскетболист и допълни: "Също като Карийм, Бил Ръсел и други преди теб, ти предизвика и вдъхнови страната да бъде по-добра!".

Легендата на ЛА Лейкърс Меджик Джонсън също се изказа ласкаво за ЛеБрон: "Никога не съм вярвал, че рекордът на Карийм може да бъде подобрен. За мен и феновете на тима означава много, че ти подобри рекорда с екипа на Лейкърс. Това е исторически момент, защото никога няма да видим друг ЛеБрон Джеймс", категоричен бе 63-годишният Джонсън.

Контузената звезда на Голдън Стейт Уориърс - Стеф Къри, изтъкна дълголетието на Джеймс на паркета: "Това е невероятно, ти запази нивото си на игра за 20 години и достигна върха в баскетбола".

Кевин Дюрант пък призна, че ЛеБрон Джеймс вдъхновява всички останали: "Ти си вдъхновение за другите от първия си ден в Лигата. Знам откъде си започнал и колко здраво си се трудил в толкова продължителен период от време".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички