Голдън Стейт се завърна на победния път в НБА, но даде свидна жертва - Стеф Къри се контузи (ВИДЕО)


Голдън Стейт се завърна на победния път в НБА, но даде свидна жертва - Стеф Къри се контузи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1036 0

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се завърна на победния път в НБА, след като надви Далас Маверикс със 119:113 у дома. В Сан Франциско един срещу друг се изправиха двата тима, които спориха за титлата в Западната конференция през миналия сезон, но Маверикс бяха без голямата си звезда Лука Дончич!

Пред собствена публика Уориърс, които загубиха предишните си два мача, поведоха в самото начало и до края не изпуснаха водачеството. Авансът на домакините достигна 23 точки в третата четвъртина, като след това те се отпуснаха и позволиха на Маверикс да се доближат на пет точки в края на последната четвъртина. Все пак Голдън Стейт затвори мача и взе ценен успех.

Спадът в играта на "Воините" може да се обясни и с контузията, която звездата на тима Стеф Къри получи в края на третата част. Двукратният MVP на Лигата реализира 21 точки, 7 асистенции и 6 борби, но нарани левия си крак, като предстои да му бъде направен ядрено-магнитен резонанс. "Нормално е да сме притеснени, ще трябва да изчакаме резултатите", коментира треньорът на шампионите Стив Кър след двубоя.

Дреймънд Грийн изигра силен мач за Уориърс със 17 точки, 9 борби, 9 асистенции и 2 чадъра, а общо осем играчи на тима вкараха 9 или повече точки. За Маверикс Спенсър Динуиди завърши с 25 точки, а Тим Хардауей добави 22.

*След този успех Голдън Стейт заема седмо място на Запад с 27 победи и 26 загуби, докато Далас е на шестата позиция с актив 28-26.

Ето и всички резултати от изминалата нощ + репортаж от Голдън Стейт - Далас:

Бруклин Нетс 125:123 Вашингтон Уизърдс

Ню Орлиънс Пеликанс 131:126 Лос Анджелис Лейкърс (ЛеБрон Джеймс вкара 27 точки и вече е на 36 от подобряването на рекорда на Карийм Абдул-Джабар)

Детройт Пистънс 100:116 Финикс Сънс

Ню Йорк Никс 128:134 (след прод.) Лос Анджелис Клипърс

Милуоки Бъкс 123:115 Маями Хийт

Оклахома Сити Тъндър 153:121 Хюстън Рокетс

Чикаго Булс 129:121 Портланд Трейл Блейзърс

Денвър Нъгетс 128:108 Атланта Хоукс

Голдън Стейн Уориърс 119:113 Далас Маверикс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички