Историята как Коби Брайънт е спасил кариерата на звезда от НБА с едно обаждане


Историята как Коби Брайънт е спасил кариерата на звезда от НБА с едно обаждане
Снимка: Getty Images/Guliver

11304 0

Дни след ужасяващата новина за смъртта на баскетболната легенда Коби Брайънт продължават да се появяват невероятни и трогателни истории, които само допълват и потвърждават сакралния му образ, който дори фаталната участ няма да успее да заличи с годините.

Звездата на НБА Дреймънд Грийн (Голдън Стейт Уориърс) се връща няколко години назад, когато през 2016-а се намира в най-тежкия си професионален период, който му влияе и в личен план. На ръба от това да се откаже, тогава именно Коби успява да му повдигне духа и да му вдъхне увереност само с едно обаждане и няколко думи, за да се превърне в неговия спасител.

"Мисля, че 2016-а година бе най-ниската точка в моята НБА кариера, когато серия от събития бяха почти напълно ме бяха повалили. Коби се свърза с мен. Бях сякаш се оплаквам на по-големия си брат: "Коби, не знам какво да правя, тези хора се опитват да ме отстранят, полицията се опитва да ме отстрани, медиите се опитват да ме отстранят, всеки се опитва да ме отстрани, не знам какво да правя". Чувствах се сякаш кариерата ми се срутва върху мен" - разказва Грийн.

Играчът на Голдън Стейт Уориърс тогава е наказан за финалния мач номер 5 от серията срещу Кливлънд Кавалиърс заради това, че замахна към противников играч в лицето на ЛеБрон Джеймс. По-рано през сезона, пък, Грийн бе сритал в слабините Стивън Адамас във Финалите на Западната конференция и така заради струпване на подобни прояви бе аут за въпросния финален двубой, който в крайна сметка е загубен от неговия тим.

"Тогава Коби ми каза: "Дреймънд, 99% oт света е напълно доволен от посредствеността или дори по-лошо - в най-добрия случай - посредствеността. Ти преследваш нещо, което е толкова повече от това, как изобщо очакваш някой да те разбере?" - разкрива баскетболистът.

"Това значеше всичко за мен. Коби ми каза да не обръщам никакво внимание на никого, просто напълно да ги игнорирам. Успях да се хвана за тези реплики и все още надграждам чрез тях. За мен Коби е наистина специален човек. Това е от онези теми, за които не искам да говоря. Не знам дали е правилно да отбягвам темата. Не искам да говоря за него, искам да говоря с него. Опитвам се да избягам..." - завършва трогателно той.

КОБИ БРАЙЪНТ С РАЗТЪРСВАЩО ПРИЗНАНИЕ В МИНАЛОТО: ИСКАМ ДА УМРА МЛАД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички