Опасен ли е бил хеликоптерът на Коби и колко катастрофи с него е имало?


Опасен ли е бил хеликоптерът на Коби и колко катастрофи с него е имало?

3403 0

Хеликоптерът "Sikorsky S-76B", с който загина баскетболната легенда Коби Брайънт тази неделя, е смятан за един от най-безопасните в света, съобщава "Globo Esporte". Вече е всеизвестно, че машината се разби с Брайнът и още осем души на борда, сред които и една от дъщерите на големия спортист.

Според бразилското издание, хеликоптерът е използван активно от различни лидери и известни личности заради неговата безопасност. В официални източници се съобщава, че статистиката на този модел е 0,2 смъртни случаи на 100 000 летателни часа. От 2006 до 2016 година със "Sikorsky S-76B" са се случили само два нещастни случая, в които са загинали 11 души.

През 2009 година осем души са загинали, след като в предното стъкло на хеликоптера се е ударил ястреб. През 2016 година катастрофа, струвала живота на други трима души, е била предизвикана от проблем с лопатката на бротора. И двата трагични инцидента са станали в щата Луизиана. Sikorsky S-76 е американски търговски хеликоптер, прозиведен от "Sikorsky Aircraft Corporation". А защо Коби Брайънт е предпочитал да пътува с хеликоптера си вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама
Реклама