Историята го доказва: Кингс е "гробище" за "MVP" - може ли Александър Везенков да развали проклятието?


Историята го доказва: Кингс е "гробище" за "MVP" - може ли Александър Везенков да развали проклятието?
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1723 0

Цяла България бе горда с Александър Везенков, когато научи, че №1 баскетболист у нас е взел решението да продължи кариерата си в НБА, играейки за Сакраменто Кингс.

Напоследък Саша не се радва на сериозни успехи, тъй като не получава достатъчно игрови минути от треньора Майк Браун, а историята показва, че Везенков не е първото "MVP" на Евролигата, което изпитва трудности в отбора на Сакраменто Кингс.

Сакраменто Кингс - "гробница" за "MVP"?

Още: Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

През сезон 2014/15 "MVP" на Евролигата става сърбина Неманя Биелица, защитаващ цветовете на Фенербахче. Той веднага преминава в отбора на Минесота Тимбъруулвс, където играе три години, преди да бъде трансфериран в Сакраменто.

Неманя Биелица

При "кралете" кариерата му тръгва надолу и за два пълни сезона там (2018/19 и 2019/20) той записва 10.6 точки, 2.3 асистенции, 6.1 борби за средно по 25 минути на паркета.

Още една "жертва"

Още: Александър Везенков с нови точки и над 10 минути игра, но Сакраменто продължи лоша серия (ВИДЕО)

Това обаче далеч не е всичко. През сезон 2009/10 в Сакраменто се озовава бъдещо "MVP" на Евролигата за кампанията 2013/14 - Серхио Родригес, познат като "Чачо".

Серхио

Родригес преминава в отбора на "кралете" от Портланд Трейл Блейзърс и за 39 мача с екипа на Сакраменто не стъпва на паркета като титуляр нито веднъж. Той записва средно по 13.9 минути на игра, в които реализира 6 точки, 1.9 борби и 3.1 асистенции.

Заключението

И Чачо, и Биелица са имена, оставили голяма следа в Европа, а към това число може спокойно да се причисли и Александър Везенков. Все още няма конкретна яснота дали в отбора от столицата на Калифорния имат "фобия от MVP" или просто Майк Браун се нуждае от това да види повече от родната гордост, която определено има качествата да развали проклятието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички