Играчите в НБА протестират, Лигата отложи всички мачове


Играчите в НБА протестират, Лигата отложи всички мачове
Снимка: Gulliver/GettyImages

1564 0

Трите мача от плейофната фаза в НБА в снощната вечер официално бяха отложени. Причината е, че играчите на Милуоки Бъкс решиха да бойкотират мач №5 от четвъртфиналната серия с Орландо Меджик.

Баскетболистите на „елените“ отказаха да излезнат, като обявиха бойкот във връзка със стрелбата по чернокожия мъж Джейкъб Блейк, който беше прострелян от полицаи 7 пъти в гърба пред погледа на три от децата си в Кеноша, щата Уисконсин. Впоследствие примерът им бе последван от Орландо Меджик, Оклахома Сити, Хюстън, ЛА Лейкърс и Портланд. Играчите на Торонто Раптърс и Бостън Селтикс планират да бойкотират мач №1 от полуфиналната серия в петък.

В момента се водят преговори за продължаването или прекратяването на сезона в Националната баскетболна асоциация. Двата лосанджелиски тима - Лейкърс и Клипърс, са изявили желание да напуснат „балона“ в Орландо, макар това решение да не е окончателно. Останалите 11 отбора засега са на мнение, че искат да продължат да участват в плейофите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички