149 точки не стигнаха на Далас за победа над Хюстън


149 точки не стигнаха на Далас за победа над Хюстън
Снимка: Getty Images/Guliver

822 0

Отборът на Хюстън Рокетс победи Далас Маверикс със 151:149 след продължение в мач от рестарта на сезона в Националната баскетболна асоциация в Орландо, Флорида. Маверикс, които се борят за място в плейофите на Запад, водеха през по-голямата част от редовното време, като преднината им в един момент достигна 14 точки, но кош на Робърт Ковингтън три секунди преди края вкара мача в продължение. В него "Ракетите" бяха по-солидни и стигнаха до успеха с четири точки разлика.

Най-резултатен за победителите бе Джеймс Хардън с 49 точки, 9 борби, 8 асистенции, 3 откраднати топки и 3 чадъра, а Ръсел Уестбрик добави 31 точки 11 борби и 8 асистенции, като още петима играчи на тима достигнаха двуцифрен брой точки. За Маверикс Лука Дончич реализира трипъл-дабъл с 28 точки, 13 борби и 10 асистенции, а центърът Кристапс Порзингис се отчете с впечатляващ дабъл-дабъл - 39 точки и 16 борби. Силно от пейката се включи Трей Бърк, който вкара 31 точки за 29 минути игра.

Продължение имаше и в мача между Портланд Трейлблейзърс и Мемфис Гризлис, завършил с успех за Портланд със 140:135, като това беше изключително ценен успех, тъй като именно тези два тима към момента са в битка за осмото място в Западната конференция. Гризлис продължават да заемат осмата позиция с 32 победи и 34 загуби, докато Трейлблейзърс са с баланс 30-37 на 9-то място. Битката между два от водещите тима на Изтока завърши с победа за Милуоки Бъкс над Бостън Селтикс със 119:112.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички