ВИДЕО: Ас на Клипърс към Дончич: Страхливо бяло момченце


ВИДЕО: Ас на Клипърс към Дончич: Страхливо бяло момченце
Снимка: Guliver/GettyImages

3091 0

Докато играчите в НБА всяка вечер носят тениски с надпис "Black Lives Matter", а в същото време на потниците си са изписали различни призиви за равнопоставеност и справедливост във връзка с движението срещу насилието върху тъмнокожите в САЩ, центърът на Лос Анджелис Клипърс Монтрес Херъл напсува Лука Дончич, използвайки звучното "b*tch ass white boy" по време на първата четвърт от мача на фаворита за титлата в НБА срещу Далас Маверикс. 

Лука Дончич, който подкрепя движението в САЩ, а на потника е изписал думата "равенство" на родния си език, отнесе звучната псувня, в която очевидно е намесен и расов елемент, след като Харъл заби топката в коша на Маверикс. Няколко минути по-късно двамата отново бяха в епицентъра на събитията, като Дончич каза на Харъл да спре да симулира при поредния сблъсък между двамата. След острите си реакции, двамата получиха по едно техническо нарушение. 

Действията на центъра към гарда на Маверикс получиха сериозен отзвук в социалните мрежи, като много от потребителите смятат, че ако Дончич беше казал подобно нещо на Харъл, сега целият свят е щял да се обърне срещу Лука. Интересен факт е, че медиите в САЩ не отразиха изобщо случая, който беше ясно уловен от камерите, докато в Европа има по-широк отзвук, включително и от сайта "Eurohoops.net". 

Не се очакват последствия за тъмнокожия баскетболист, на чийто потник е изписано: "Колко повече още", като посланието е насочено към засегнатите от расова дискриминация и жертвите на престъпления от омраза срещу тъмнокожи граждани. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички