Гордост! Александър Везенков е шампион на Гърция с Олимпиакос след луд и незавършил мач (ВИДЕО)


Гордост! Александър Везенков е шампион на Гърция с Олимпиакос след луд и незавършил мач (ВИДЕО)
Снимка: euroleaguebasketball.net

9992 0

Българинът Александър Везенков и клубният му тим Олимпиакос спечелиха титлата в гръцкото баскетболно първенство, въпреки че мач №4 от финала им срещу Панатинайкос бе прекъснат при резултат 63:35 в полза на "червено-белите"!

Ядосани от развоя на срещата, феновете на "детелините" започнаха да хвърлят различни предмети, факли и бутилки вода към паркета, а това се случи около 3 минути преди края на третата четвърт.

От Олимпиакос веднага поискаха арената да бъде опразнена, но ултрасите на Панатинайкос не се подчиниха и потрошиха собствената си зала. След консултация реферите прекратиха двубоя, а впоследствие от местната федерацията обявиха, че той няма да се доиграва в друг ден и Олимпиакос директно печели титлата след служебна победа и крайното 3:1 във финалната серия!

*Александър Везенков бе титуляр и до прекъсването на мача се бе отчел с 11 точки, 4 борби и 2 асистенции.

Иначе, "червено-белите" поведоха убедително още след първата четвърт - 24:15, а на полувремето имаха аванс от 22 точки при 48:26. Третата част започна със закъснение заради проблем със светлинното табло в залата. В 25-ата минута гостите вече дръпнаха с 32 точки при 63:31, а малко след това се разиграха и горепосочените събития...

Така Олимпиакос приключва сезона с требъл - титлата, Купата и Суперкупата на Гърция. "Горчив вкус" остава единствено заради драматичната загуба във финала на Евролигата от Реал Мадрид. За Везенков пък това е пети трофей с тима, откакто се присъедини към него през 2018-а година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички