Глушков: Звездите са за публиката, мачовете се печелят от войници


Глушков: Звездите са за публиката, мачовете се печелят от войници

837 0

"Щастлив съм. Най-вече от това, че показахме чиста проба мъжество. Наистина мъжки мач изиграхме. Борехме се за всяка топка, всяка секунда. Важни са всички, важен е треньорът, важни са играчите. Но най-важното е да са като едно". Това коментира президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков след класирането на националния отбор на Европейското първенство през 2022 година.

"Беше важно да покажем, на себе си преди всичко, че можем. Така, като видяхме сами, после показахме и на света. Вярвах от самото начало, че можем да се класираме. Особено когато се стигна до това решаващ да е един мач. В един мач всичко е възможно. Показахме характер", каза президентът след успеха.

"Искам да подчертая, че най-важен е отборът. Не е важен този или онзи. Важен е отборът. Видяхте, те разчитаха на звездите си. Но звездите са за публиката. А мачовете се печелят от войници. Днес бяхме войници. Всички. Искам да благодаря на Дий Бост. Знам, че да играе за България го прави специален. Днес той се почувства специален“, допълни Глушков. А ето как коментира успеха селекционерът Росен Барчовски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички