Алексей Швед: България не е никак лесен отбор


Алексей Швед: България не е никак лесен отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1340 0

Звездата на руския национален отбор по баскетбол Алексей Швед каза добри думи за тима на България след мача между двата отбора в квалификациите за Световното първенство през 2019 година. Руснаците победиха със 77:73, като "лъвовете" бяха на косъм от втора поредна сензация след успеха над Франция.

"Целият мач с българите беше труден. Много труден. България не е лесен отбор. Те, искам да напомня, победиха Франция. А в нашия състав липсваха Мозгов, Воронцевич, Губанов и Зубков", заяви лидерът на тима пред mk.ru.

Преди самия мач и тежкото крило на Русия Семьон Антонов каза хубави думи за отбора на Любомир Минчев. "България е доста сериозен съперник. Тя има добри играчи, няколко от тях се състезават в Евролигата. Победата над Франция е донякъде сензационна, но, може би и французите не са се настроили правилно за мача с тях. Във всеки случай българите показаха, че трябва да бъдат уважавани и към тях да се отнасят много сериозно", заяви той.

След като България загуби няколко мача по драматичен начин, поражението от Русия изравни шансовете за класиране напред към Световното първенство в Китай почти до 0. Въпреки че има още мачове до края на квалификациите, в тях участие със сигурност няма да вземат Дий Бост и Александър Везенков, които няма да бъдат пуснати от клубните си отбори в края на ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички