Европейски талант №1 влиза в драфта за 2015


Европейски талант №1 влиза в драфта за 2015

1542 0

Един от асовете на Барселона Регал - Марио Хезоня, влиза в драфт 2015 на НБА, като за това информира неговата мениджърска агенция.

Крилото е един от най-големите европейски таланти през последните години, като почти всички американски медии, занимаващи се с прогнозирането на драфта, го поставят в топ 10. "Драфтекспрес" го поставят дори в топ 5.

Хърватският баскетболист е едва на 20 години, но въпреки това показва добра зрялост в нападение. Големият проблем на крилото е свързан с липсата на защитни умения, които обаче с оглед на ниската му възраст не плашат скаутите в НБА.

Хезоня е считан за един от двамата най-големи таланти в Европа в момента, като Кристапс Порзингис все още не е обявил участието си в драфта. Над всички на сцената извън САЩ е Еманюел Мудиай, който записа сезон в Китай, вместо да учи в университет в Америка.

Все още не е ясно решението на българския талант Александър Везенков, като прогнозата е, че той ще подаде документи за драфт 2015.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички