Далас няма да бъде пометен, Дончич и компания се върнаха в сериите (ВИДЕО)


Далас няма да бъде пометен, Дончич и компания се върнаха в сериите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1278 0

Отборът на Далас Маверикс успя да се наложи със 119:109 като домакин на Голдън Стейт Уориърс в четвъртия сблъсък между двата тима на финалите на Запад в НБА. Резултатът в сериите вече е 3:1 в полза на тима от Калифорния, които при евентуална победа през изминалата вечер можеха да си осигурят място на финала за титлата.

За Далас Маверикс добро представяне направи Лука Дончич, който бе на косъм от трипъл-дабъл, завършвайки с 30 точки, 9 асистенции и 14 борби. Дориан Фини-Смит също впечатли с 23 пункта, а Реджи Бълок добави още 18. Тексасци завършиха с близо 47% успеваемост от тройката, като към това добавиха и отлична дисциплина във фаза защита.

Стеф Къри, от състава на "войните", като че ли нямаше ден, отчитайки се с 20 точки, 8 асистенции, 5 борби и едва 2 коша зад арката. Другите лидери на тима Клей Томпсън и Дреймънд Грийн също не се представиха на ниво, завършвайки съответно с 12 и 10 пункта. Добро включване от пейката направи Джонатан Куминга със 17 точки. 

Следващата среща ще се играе в петък (27 май), а Голдън Стейт ще има за цел да затвори сериите. Далас, от другата страна, ще опита да направи невъзможното, превръщайки се в първия отбор, който елиминира опонента си в плейофите, след като е имал изоставане от 0:3.

Най-интересното от срещата:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички