Лука избухна с 40 точки, но Голдън Стейт успя да удържи и е на крачка от финалите (ВИДЕО)


Лука избухна с 40 точки, но Голдън Стейт успя да удържи и е на крачка от финалите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1154 0

Отборът на Голдън Стейт Уориърс успя да разочарова Далас Маверикс като гост във финала на Западната конференция в НБА, побеждавайки със 109:100 и вече води с 3:0 в сериите. Лука Дончич за пореден път впечатли с изявите си, но "войните" грабнаха победата и още един успех ги дели от тазгодишния финал.

Стеф Къри от тима на Уориърс се отчете с 31 точки, 11 асистенции и 5 борби. Лидерът на тима бе точен реализира 50% от стрелбите си и бе безпогрешен от наказателната линия. На ниво се представи и Андрю Уигинс, който отбеляза 27 пункта, а Клей Томпсън завърши с 19.

За тексасците Дончич завърши с 40 точки, 3 асистенции и 11 борби, като към тези показатели добави и 2 чадъра. Джейлън Брънсън добави 20 пункта, а от пейката добре се включи Спенсър Динуиди с 26 точки. 

Никой отбор не се е връщал от пасив с 0:3 в сериите, но навярно Далас ще опита всичко възможно да го направи. Голдън Стейт пък гледа устремено към още един финал, който да затвърди отбора като един от "най-големите" в историята на лигата.

Ето най-интересните моменти от мача: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички