Чавдар Костов: Не сме се сблъсквали с толкова бърз баскетбол


Чавдар Костов: Не сме се сблъсквали с толкова бърз баскетбол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2913 0

Опитният български баскетболист Чавдар Костов призна, че бързината и физиката на световния шампион Испания е била в основата на тежкото поражение с 87:114 в първия кръг на Европейското първенство.

 Ето пълния му коментар след срещата:

"Със сигурност разликата можеше да е по-малка. Изпуснахме много отворени стрелби. Те играят много бръз баскетбол и ние не можахме да отговорим с нашата игра.

В предните мачове вкарвахме по 70 точки, сега имахме 87. Не сме свикнали на толкова бърз баскетбол, с изключение на Бост и Везенков. Останалите се сблъскваме за първи път с такова високо ниво и темпо.

Можехме да сме много по-агресивни и по-готови за борба, защото те доминираха в подкошието и оттам стана такава разликата.

Всеки си мисли, че Грузия и Белгия са по-лесни съперници, но всички отбори са много качествени. Всички мачове ще бъдат много трудни и ако не успеем да им отговорим на бързината и физиката, ще е много сложно.

Със сигурност изоставаме в тези отношения и не става с работа за един месец. Това е в доста дългосрочен план, но така момчетата ще видят какво ни липсва. От подрастващите групи до мъжкия национален трябва да започнем да работим по конкретен принцип, за да сме боеспособни срещу другите силни национални отбори".

Ето как се разви срещата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички