Чакмаков даде пример на БК ЦСКА с футболния тим и предложи къде да се играе "Вечното дерби"


Чакмаков даде пример на БК ЦСКА с футболния тим и предложи къде да се играе "Вечното дерби"
Снимка: Lap.bg

2035 0

Един от членовете на Управителния съвет на БК ЦСКА Александър Чакмаков говори пред медиите след откритата тренировка на клуба. Той изгледа заниманието в присъствието на Цветомир Найденов, а след това даде подробности около развитието и случващото се около клуба.

"Доволен съм. Подготовката е в началния етап, но всичко се влагат много добре. С Росен Барчовски всичко ще бъде много добре и много професионално. Тази селекция ще ни позволи в първите няколко месеца да се доближим до първите два отбора – до Рилски спортист и Балкан. Това е моето лично мнение. Въпреки че ще се играе трудно в Бургас, в Плевен особено, в Ямбол...

Ще бъде интересно първенство, Левски също ще бъде силен отбор. Ако се налага ще правим допълнителна селекция за втория полусезон и за финала на Купата. За началото на сезона това е селекцията на ЦСКА".

"На този етап не вярвам, защото трябва да има силно присъствие на фенове. Поне за първите мачове, не вярвам. Трябва наистина да можем да я напълним, иначе няма смисъл. Но зала "Универсиада" би било едно хубаво място, където да се играе на разменено гостуване, както е "Васил Левски" за футбола.

Ще е добре за баскетболната общественост, добре ще е за София, защото отдавна не е имало дерби. Залата е голяма и биха могли всички мачове между ЦСКА и Левски да се играят в зала "Универсиада". Разбира се, ако тя бъде свободна."

"Нямам никакво притеснение за публиката. Казвал съм вече – баскетболният клуб на ЦСКА е един и публиката ще дойде. Освен това има една баскетболна публика, която отдавна е зажадняла за това да има ЦСКА мъжки отбор. Трябва да започнем да пълним тази зала, която е с около 450 места. Тя е горе-долу равна на "Триадица". Ако отборът играе добре и показва добър баскетбол съм убеден, че ще напълним и по-големи зали.

На въпроса дали баскетболният тим на ЦСКА ще обедини феновете разделени между футболните ЦСКА - София и ЦСКА 1948, той отговори така:

"Ще видим, времето ще покаже. На този етап не бих искал да коментирам футболната тема", завърши Чакмаков.

Междувременно старши треньорът Росен Барчовски разкри кой ще бъде капитан на тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички