България започва борбата за Европейското през август


България започва борбата за Европейското през август
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1100 0

Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще участва в предквалификациите за Европейското първенство през 2025 година, което ще се проведе в Кипър, Латвия и Финландия. "Лъвовете" отпаднаха в първата фаза на квалификациите за Световното през 2023 година и заради това ще вземат участие във втората фаза на евроквалификациите.

Първият етап от тези пресявки вече приключи, а участие взеха 10 тима, като напред се класираха - Кипър (като съдомакин), Австрия, Швейцария, Румъния, Дания и Норвегия. Освен България в предстоящия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 ще участват и останалите пет състава, отпаднали от пресявките за Мондиал 2023 – Хърватия, Полша, Северна Македония, Португалия и Словакия.

В предквалификациите 12-те отбора ще бъдат разпределени в три групи по четири отбора, като срещите ще се играят в края на август тази година, началото на ноември и края на февруари 2023-а. Победителите в трите групи и Кипър ще продължат към същинските пресявки, където ще участват и отборите от втората фаза на световните квалификации.

Осемте тима, които загубят, ще се присъединят към четирите отбора (Република Ирландия, Косово, Албания и Люксембург), които останаха последни в предишния етап и така ще бъдат определени последните четири класирали се за квалификациите.

Вижте последните новини около Александър Везенков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички