Везенков: Щастлив съм, че Сакраменто има интерес към мен


Везенков: Щастлив съм, че Сакраменто има интерес към мен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1197 0

„Най-важното за мен в момента е, че за първи път правата ми за Националната баскетболна асоциация се държат от отбор, който наистина се интересува от мен, така че предстоят нови възможности“, заяви баскетболистът ни Александър Везенков пред BasketNews.

„Знаех, че Кингс се интересуват от мен, гледаха ме през миналия сезон. Но не знаех кога или как ще се развият нещата. Всичко, което знам и което ме прави щастлив е, че правата ми се държат от отбор, който се интересува от мен“, коментира Везенков.

Според генералния мениджър на Сакраменто Кингс Монте Макнеър, българинът е играч, който подхожда на визията на отбора. „Представянето на Саша направи решението ни лесно“, каза Макнеър.

Бъдещето на Александър Везенков в Европа е обвързано с гръцкия Олимпиакос, с който през миналата спортно-състезателна година игра във Финалната четворка на Евролигата. Той има договор до 2024 година.

Според Gazzetta.gr, контрактът на българския баскетболист е на стойност 2,7 милиона евро с клауза за НБА около 750 хиляди долара. Самият играч не е готов да избързва в момента и не иска да гадае кога би могло да се осъществи трансфер в посока Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, а приема, че е част от плановете на Сакраменто.

„Сега мисля за националния отбор и за Олимпиакос. Работих сериозно извън сезона, особено в периода на пандемията от коронавирус. Имах повече свободно време за тренировки и да се развивам. Имам доверие на треньорите, съотборниците и цялата организация на Олимпиакос. Изминалата година беше успешна и съм много щастлив по този повод. Най-важното е, че основата на тима остава същата, а ако треньорите преценят, че има нужда от попълнения на някои позиции, ще направят необходимото. Стабилността е много важна за отбора“, коментира още Везенков за клубния си тим.

„Винаги съм казвал на федерацията, че ако съм здрав, винаги ще помагам. За съжаление, пропуснах някои шансове заради програмата, но съм винаги готов да дам 100 процента от себе си“, каза Александър Везенков.

„По-младото поколение е наистина талантливо, но все още неопитно. Трябва да помагаме за първите стъпки на по-младите, защото опитът идва с играта и в трудните моменти. Трябва да намерят отбори, където да имат важна роля и да играят през цялата година. Това ще им даде увереност и ще е от полза за националния отбор“, добави той.

„Ще играем на Евробаскет 2022, който наистина е важен за нас. Би било страхотен резултат, ако продължим в следващия кръг“, заяви 26-годишният баскетболист. А как Кингс придобиха правата на българина, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички