За историята: 27-годишният сърбин Никола Йокич ще счупи рекорд в НБА


За историята: 27-годишният сърбин Никола Йокич ще счупи рекорд в НБА
Снимка: Getty Images

4890 0

Двукратният MVP в НБА - Никола Йокич, ще подпише нов 5-годишен договор с Денвър Нъгетс, който ще бъде на стойност 270 милиона долара, съобщава "Denver Post". Това ще бъде нов рекорд за най-скъп контракт в историята на Лигата!

27-годишният сръбски център, който през миналия сезон се превърна в първия играч в историята с 2000+ точки, 1000+ борби и 500+ асистенции в редовния сезон, бе избран в драфта от Нъгетс през 2014 година и още преди два месеца разкри, че почти сигурно ще остане в Колорадо.

"Разбира се, че ще приема оферта, ако получа такава, защото ми харесва цялата организация, всички хората, които работят във франчайза. Имам добри отношения с всички, от собственика до отговорника за екипите", коментира тогава Йокич.

В същото време "ESPN" съобщава, че звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант иска да премине във Финикс Сънс или Маями Хийт. Дюрант обаче се обвърза с Нетс с 4-годишен договор на стойност 198 милиона долара през 2021, което означава, че ръководството на Бруклин ще иска много сериозна компенсация от Финикс или Маями. В сряда другата звезда на Бруклин Кайри Ървинг подписа удължение на договора за следващия сезон за 36,9 млн. долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички