Битката между Денвър Нъгетс и Маями Хийт стартира: Наръчник за предстоящия финал в НБА


Битката между Денвър Нъгетс и Маями Хийт стартира: Наръчник за предстоящия финал в НБА
Снимка: Getty Images

1851 0

В САЩ вече се готвят за старта на финалите в НБА. Там място успяха да си осигурят отборите на Денвър Нъгетс и Маями Хийт, които ще спорят за трофея "Лари О'Брайън".

Кога започват финалите и регламент?

Първата среща от сериите ще се проведе в ранните часове на утрешния ден (2 юни). Като домакин ще бъде отборът с домакинското предимство - Денвър. Първите две срещи ще се изиграят в Колорадо, серията след това ще се премести във Флорида, мач номер 5 и 6 също ще са с разменени гостувания, а ако се стигне до мач номер 7, то домакин ще е Денвър. С трофея ще се поздрави първият отбор, който спечели 4 срещи.

Пътят до финала

Денвър завърши редовния сезон като първенец в Западната конференция. Отборът на Майк Малоун се поздрави с 53 победи и 29 загуби. В плейофите тимът от Колорадо се справи с Минесота (4:1 в сериите), Финикс (4:2) и ЛА Лейкърс (4:0).

Маями пък се превърна в първия отбор, който достига до финал, стартирайки от "play-in" фазата. "Горещите" завършиха редовния сезон с 44 успеха и 38 поражения. На плейофите отстраниха първенеца на Изток - Милуоки Бъкс (4:1 в сериите), а след това минаха и през Ню Йорк Никс (4:2) и Бостън Селтикс (4:3), за да си осигурят среща с Денвър на големия финал.

Големият фаворит

Мнозина вярват, че доминацията, която Денвър показва на паркета не може да бъде подмината с просто око. Лидерът на тима Никола Йокич се оказва трудна "хапка" за своите персонални пазачи, а когато всички противници се концентрират върху него, то други плеймейкъри като Джамал Мъри, Аарън Гордън и Майкъл Портър-младши получават шанс за изява.

Кой ще бъде "Finals MVP"?

Със сигурност битката ще бъде между двамата лидери, а именно - Никола Йокич и Джими Бътлър от Маями. Сърбинът продължава да пише историята на позицията "център", като се превърна в един от най-добрите играли някога като номер 5, след като си завоюва двете награди "MVP".

Разбира се, Маями Хийт също не трябва да бъде подценяван, а едно е сигурно - Джими Бътлър, ще бъде човекът, който ще трябва да поведе "горещите". Роденият в Тексас гард не спира да впечатлява в плейофите и цялото Южно Крайбрежие ще се надява той да донесе първата титла на Маями от 2013 година насам. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бътлър срещу Йокич: Епичната битка продължава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички