Александър Везенков за НБА: Взех правилното решение, колкото и трудно да ми е сега


Александър Везенков за НБА: Взех правилното решение, колкото и трудно да ми е сега
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1607 0

Баскетболната ни гордост Александър Везенков говори откровено за НБА, ролята му в Сакраменто Кингс, както и колко различно е сравнено с Европа. Той признава, че е жертвал много неща, за да сбъдне мечтата си, но е категоричен, че е взел правилното решение.

"Жертвах всичко заради НБА: приятели, семейство, комфорт, клуб, с който спечелихме всичко, отбор от невероятни приятели, с които се чуваме всеки ден", сподели Везенков пред bTV.

Искрен Александър Везенков за ролята си в НБА и Сакраменто Кингс

Той допълни, че не изпитва носталгия по отминалите времена. "Взех правилното решение, колкото и трудно да ми е сега. Човек трябва да се пробва, трябва да види докъде се простират силите му. Това правя всеки ден тук, в НБА.

Още: Ефективност на друго ниво: Александър Везенков в топ 10 в Сакраменто по цели 11 показателя

НБА за мен е едно изпитание, едно изживяване, за което много състезатели биха искали да са на моето място. Наслаждавам му се, радвам се, че живея в тази сбъдната мечта и се опитвам да помагам на отбора си", допълни още той.

Разликата между НБА и Европа

Ролята му в новия отбор е далеч по-различна от тази, която имаше в Олимпиакос.  "Когато си свикнал да играеш по 30-32 минути и когато много неща са зависели от теб, когато си бил човекът, който е решавал мачовете на своя отбор, тогава е много трудно ментално да свикнеш с новата роля. Но колкото по-бързо го направиш, толкова по-лесно и по-добре ще играеш".

"Тук се изискват други неща от мен и трябва да ги направя на 100%. Тук е по-бизнес, всеки идва, за да си свърши работата и после гледа към следващия мач. Да не мислиш какво е станало снощи, а да се фокусираш върху следващия мач. Днес може да си играл 20 минути, утре да не играеш въобще. За разлика от Европа, тук има почти всеки ден мач. За 14 дни имаме 8 мача. Нямаш време за мислене какво се е случило, а само какво следва", сподели още Везенков, който е в топ 10 по 11 показателя в Сакраменто.

Още: Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

Александър Везенков изгледа отстрани как големият му конкурент в Кингс избухна с рекорд и 47 точки (ВИДЕО)

Късметът се усмихна на Везенков: Трансфер в Сакраменто, който е "музика за ушите" на Саша

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички