Александър Везенков разкри защо избра да защитава България и Олимпиакос


Александър Везенков разкри защо избра да защитава България и Олимпиакос
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2145 0

Най-добрият баскетболист на България - Александър Везенков, разкри причината, поради която реши да остане в своя Олимпиакос. Родният състезател имаше примамлива оферта от Сакраменто Кингс, но предпочете да помогне на настоящия си тим.

"Беше хубаво лято, нито странно, нито трудно. Получих много съобщения в социалните мрежи от хора, които ми показват колко много искат да остана в отбора. Хубаво е да го виждам. Предвид информацията, това, което чух и това, което имах на масата, реших, че най-добрият вариант за мен е Олимпиакос. Не поглеждам назад. Винаги отстоявам решенията си. Опитвам се да докажа, че това е най-добрият избор", коментира Везенков пред "Eurohoops"

"Поддържането на основното ядро е много важно. Новите имат опит в Евролигата, на тях също ще им бъде по-лесно. Колкото по-скоро създадем химия помежду си, толкова по-скоро ще се представим на ниво. В Евролигата всичко се брои от началото. Най-важното е да намериш мотивация да станеш по-добър. Това е основното за мен. Искам да се подобрявам всеки ден, да успявам заедно с отбора. Ще дам 100% от себе си. Ще има трудни дни за мен и отбора. Нямам проблем с това. Най-важното е отборът да побеждава", разкри най-добрият български баскетболист, след което разкри защо е избрал да се състезава за България пред Гърция или Кипър, където е израснал.

"Хората знаят, че обичам Кипър, България и Гърция. Говоря гръцки, това е първият ми език, израснал съм тук и всичките ми приятели са тук. Никой не дойде, когато можех да избера Гърция, за да ми каже да опитам. Не обвинявам никого. Може някой да не го е искал, да не го е видял. Не знам какво щеше да стане. Никой никога не е идвал за мен, когато бях на 16 или 18 години. Единственото, което ми остава, е да подкрепям националния отбор на Гърция по телевизията. Обичам Гърция и всеки го знае. Но никога не е имало разговор, никой не е идвал да види дали може да се случи нещо", допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички