Александър Везенков пак вилня в Евролигата, този път 'жертвата' бе Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


Александър Везенков пак вилня в Евролигата, този път 'жертвата' бе Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

1546 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, изведе Олимпиакос до втора поредна и общо шеста победа от началото на сезона в Евролигата!

Гръцкият гранд триумфира при гостуването си на Байерн Мюнхен с 82:71 (27:11, 13:23, 27:20, 15:17) в двубой от 8-ия кръг на най-силния европейски клубен турнир. По този начин тимът, воден Йоргос Барцокас, се утвърди на втората позиция във временното класиране с баланс от 6 успеха и 2 загуби, докато баварците са на 17-а позиция с 2 победи и 6 поражения.

Везенков записа още едно най-добро постижение в своята кариера - националът на България регистрира рекорден коефициент на полезно действие - 43, след като завърши с дабъл-дабъл от 20 точки, 13 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка, без да допусне нито една грешка в нападение!

Българинът бе 2/2 при стрелбата от зоната за две точки, 2/5 от тройката и 10/10 от наказателната линия. Крилото постигна всичко това за 30 минути на паркета, като не игра единствено в посредствената втора четвърт, в която резервите на Олимпиакос разочароваха с представянето си и се наложи през второто полувреме той и останалите титуляри да затварят мача. От неговите колеги Мустафа Фал добави 16 пункта и 5 борби, а Костас Слукас се отчете с 14 точки. Огнен Ярамаз пък бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 12. 

*На 22 ноември Олимпиакос ще гостува на Макаби в Тел Авив, а ден по-късно немският състав ще спори с АСВЕЛ!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Александър Везенков пише история в Олимпиакос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички