Звезда в НБА счупи зверски крак, а съдията го ритна след това (ВИДЕО 16+)

В последните няколко години в НБА зачестиха зловещите контузии, а точно на такъв ужас станаха зрителите по време на мача Портланд Трейлблейзърс и Бруклин Нетс. В един изключителен динамичен и интересен двубой 2:22 преди края на срещата Юсеф Нуркич счупи по отвратителен начин крака си, което сложи край и на невероятния сезон, който записваше до момента босненският баскетболист.

След отскок в опит да вземе борба в защита Нуркич се приземи върху крак на съперников баскетболист, а костта между глезена и коляното се огъна на 90 градуса, а центърът се строполи на земята в тежки боли. На всичкото отгоре съдията очевидно не прецени добре ситуацията и, вместо да заобиколи баскетболиста, реши да прескача крака му и го ритна в глезена, усилвайки допълнително болката му.

Да ти платят десетки милиони накуп, само и само да не играеш

В последните две десетилетия спортът в световен мащаб се превърна в истинска мултимилиардна индустрия, която генерира невероятни приходи. Това ва...

Веднага на паркета се появиха медицински лица, които покриха с кърпи крака, а след това го обездвижиха. Нуркич беше поставен на мобилно легло и изведен от залата. Веднага след това той беше отведен в болница, където му направиха обстойни прегледи. Със сигурност той е аут от игра за поне 6 месеца, а периодът на въстановяване може да продължи до година.

Нуркич изигра фантастичен мач, в който имаше 32 точки, 16 борби, 4 блока и 2 откраднати топки. По време на настоящата кампания той постави рекордни за кариерата си статистики за точки (15.6), борби (10.4), асистенции (3.2) и откраднати топки (1.0). Освен това той записа 36 дабъл-дабъла.

Още по темата

Please select answer!