Скандал: Флорентино Перес е бесен, заплаши да извади Реал от испанския шампионат


Скандал: Флорентино Перес е бесен, заплаши да извади Реал от испанския шампионат
Снимка: Getty Images/Guliver

8560 0

Обстановката в испанския спорт е близо до това да стигне връхна точка на напрежение. Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и директорът на клуба Хуан Карлос Санчес са побеснели след края на финала за Купата на Краля в испанския баскетбол, която Барселона спечели срещу "белия балет" след изключително нелепо съдийско решение.

Каталунците спечелиха с 94:93, а последният кош в мача беше на Анте Томич, благодарение на отсъждане "goaltending" от страна на съдиите. Във въпросната ситуация топката удари първо ринга, а след това таблото и РАндолф от състава на Реал я овладя, но реферите отсъдиха неправомерна намеса на играча на "белия балет" и беше отсъден кош за Барселона.

Силните фигури в клуба, които отговарят и за баскетболните операции на Реал Мадрид, са говорили с партньори и спонсори какви биха били последствията от потенциално решение за излизане от испанския баскетбол. Преди да се стигне до това обаче от Реал Мадрид искат ясно становище за това, че съдиите са допуснали огромна грешка в последното си отсъждане в мача.

Съдиите обаче сбъркаха и в полза на реал Мадрид 10 секунди преди края на продължението Барселона водеше с 2, а Крис Сингълтън получи топката сам срещу коша на Реал. Той бе фаулиран от Радълф, но нарушение не бе отсъдено и столичани организираха контранападение с което стигнаха до кош и фаул, след реализацията на който се стигна до ситуацията с Томич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички