Първи тим от НБА извади от обращение номер "24" заради Коби


Първи тим от НБА извади от обращение номер "24" заради Коби
Снимка: Getty Images/Guliver

3181 0

Клубът от НБА Далас Маверикс извади от обращение екипа с номер 24, с който играеше големият американски баскетболист Коби Брайънт. Легендата почина вчера в катастрофа с хеликоптер в Калифорния, като освен него, смъртта си в инцидента намериха 13-годишната му дъщеря Джиана и още седмина души.

"Нашата организация реши, че номер 24 повече никога няма да се използва от играчи на Далас Маверикс", обяви собственикът на клуба Марк Кюбан, цитиран от БГНЕС.

В същото време, центърът на Кливланд Кавалиърс Тристан Томпсън изрази мнение, че всички отбори от Асоциацията трябва да извадят от обращение номерата 8 и 24, с които игра Брайънт по време на славната си кариера. Мнението си Томпсън изрази в Туитър. Брайънт завърши кариерата си в НБА през 2016 г. В този мач той вкара 60 точки и осигури победата на Лейкърс над Юта Джаз. А как отборите в НБА почетоха паметта на легендата снощи вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички