Официално: Коби Брайънт ще бъде приет в Залата на славата по баскетбол


Официално: Коби Брайънт ще бъде приет в Залата на славата по баскетбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2538 0

Баскетболната легенда Коби Брайънт ще бъде удостоен посмъртно с присъствието на своето име в Залата на славата по баскетбол на Наисмит. Това ще се случи през 2020 година - през август, съобщават световни издания. Церемонията, на която ще бъдат почетени още Тим Дънкан и Кевин Гарнет, ще се проведе в Спрингфийлд, Масачузетс. Брайънт бе обявен като един от номинираните още през декември 2019 година, заедно с Дънкан, Гарнет, Тим Хардауей и Мъгси Богес.

Председателят на HOF (Hall of Fame) и бивш директор на баскетбола в САЩ Джери Коланжело заяви пред "The Athletic" по повода: "Очаква се това да е най-епичният прием в историята с Коби, Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Коби ще бъде отличен така, както трябва да бъде".

Нужно е да се отбележи, че Брайънт не получава признанието в знак на почит, а по заслуги. Както е известно, легендата почина на 41-годишна възраст в неделя, след като хеликоптерът, превозващ него, дъщеря му Джиана и още седмина души, се разби и запали. Междувременно, върви подписка с искане смяната на логото на НБА с лика на Коби Брайънт. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички