10 000 левскари сътвориха невиждано шоу в Арена Армеец


10 000 левскари сътвориха невиждано шоу в Арена Армеец

2462 0

Уникално шоу под мотото „Никога не ще останеш сам“ се състоя днес в столичната зала Арена Армеец. Около 10 000 левскари напълниха съоръжението, за да подкрепят баскетболния Левски, който се намира в тежка финансова криза.

Началото на празненството се забави малко, защото много от феновете бяха дошли в последния момент и се получи струпване пред залата.

Арена Армеец беше пълна, като празни седалки имаше единствено на втория етаж. Сектор “D” в залата се напълни последен, тъй като повечето левскари не искаха да седнат там, заради асоциацията с червения сектор „Г“.

Минути преди началото на шоуто скандирания „Сърце, душа за Левски София“ огласиха залата. След това бяха наградени с грамоти левскари с принос към развитието на „сините“.

Празненството започна с представяне на баскетболния отбор на Левски. Залата избухна в бурни аплодисменти при излизането на старши треньора Константин Папазов, който беше облечен като вратар.

След баскетболистите на терена излязоха и ветерани на футболния отбор – Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Станислав Ангелов, Христо Йовов, Димитър Телкийски, Александър Алексанров, Георги Иванов, Гошо Гинчев и Антони Здравков.

Последни бяха представени футболистите от настоящия тим на Левски. С тях беше и новият треньор на отбора Стойчо Стоев, който също беше посрещнат с овации от публиката.

В програмата участваха още певци и мъжоретки.

Първата част от програмата включваше футболен мач на малки вратички между настоящи и бивши играчи на Левски. На вратите застанаха Пламен Илиев и Константин Папазов. Полувремето завърши при резултат 4:3 в полза на състезателите от сегашния отбор на Левски. Въпреки головете, които допусна, Тити показа добри рефлекси и спаси много от ударите на футболистите.

Почивката между двете части беше използвана, за да се честити рождения ден на бившия футболист на Левски Валери Божинов, който също беше в залата. Той получи специална синя торта, а публиката го поздрави с “Happy Birthday”.

Второто полувреме също предложи много голове, като минути преди края на двубоя Станислав Ангелов изравни за 6:6 и двата отбора трябваше да изпълняват дузпи.

Един срещу друг се изправиха Георги Иванов и Константин Папазов. Тити отново показа отлични умения като вратар и спаси два от трите удара на Гонзо. След това двамата си размениха ролите. Иванов спаси първия удар към вратата си, а втория излезе в аут. Папазов обаче успя да вкара от третия си опит и резултатът отново беше равен.

След мача отново бяха връчени специални награди, този път на семейства с принос към Левски.

Шоуто продължи с мач между футболисти и баскетболисти на Левски. Първото полувреме те играха футбол, а второто – баскетбол. Правилата също бяха смесени. При футболното дерби гол от линията за три точки се считаше за три, а обикновен гол – за два.

Футболистите поведоха с два гола на Станислав Ангелов и по новите правила поведоха с 4:0. Тони Дечев обаче също вкара и защити честта на баскетболистите. Не липсваха и забавни моменти. Христо Йовов умишлено премести вратата с около метър и беше санкциониран с жълт картон.

На почивката беше пуснато специално обръщение на видео стената от Станимир Стоилов към „синята“ общност. Преди играта да бъде подновена с баскетболен сблъсък, участниците в мача изпробваха уменията си за стрелба в коша.

Втората част на мача започна при резултат 4:2 в полза на футболистите. Те показаха и завидни баскетболни умения и завързаха интригата в срещата. Този мач обаче също не излъчи победител и завърши при краен резултат 19:19.

Наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов имаше думата, за да закрие спектакъла. Той благодари на всички участници в събитието, на медиите, спонсорите и феновете. Речта му беше емоционална, както винаги и той не можа да сдържи сълзите си. Папазов пожела на феновете никога повече да не им се налага да спасяват Левски.

За финал цялата зала стана на крака за химна на отбора, а левскарите пееха в един глас „Левски, шампион“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички