Правилно или не, всеки "левскар" трябва да подкрепи "сините"!


Правилно или не, всеки "левскар" трябва да подкрепи "сините"!

1973 0

Вчера мой колега в нашия сайт написа коментар, в който основната теза беше свързана с идеята на ръководни фактори в "Левски" - било то волейболни, баскетболни или футболни, отборът да бъде спонсориран от неговите фенове.

Въпреки че цялостната позиция на колегата Сергей Стефанов не ми допадна, за едно е прав - никъде по света феновете не издържат отбора. Затова има толкова хора по тези отбори - хора, търсещи спонсори, занимаващи се с маркетинг, за връзка с медиите и прочие. Стотици работят в тези клубове и, някак си, не е редно да се искат пари от феновете. Затова е и абсурдна идеята на Стоян Хранов 100 хиляди "левскари" да дадат 100 лева за клубовете, 8 от които да отивали при футболния тим, а останалите да се разпределят по другите отбори. Никъде го няма това. И не трябва да го има. Затова толкова много хора работят в тези отбори. Особено футболния. Ако се опре до спонсорство от феновете, за какво изобщо ще има маркетингов отдел и финансов директор. Слагаме лого "Сектор Б" на екипите, а всички, които изкарват заплата за нулевара работа, която извършват, да изчезват.

Но в този случай, баскетболният случай, г-н Сергей Стефанов не е прав и това е моята позиция. БК "Левски" организира баскетболно шоу, в което ще има разнообразна програма. За тази програма има ценова листа, която в случая е 10 лева за едно място. Всеки спектакъл, всяко събитие, което се организира, се заплаща. В това няма нищо лошо.

Да, Тити Папазов с мъка обяснява наляво и надясно, че няма пари в клуба, но в този случай е прав. В БК "Левски" ПАРИ НЯМА, дори Филип Виденов подписа с отбора без заплата, само за да помогне на отбора и на себе си. Да, не е редно да се искат пари от феновете. Но една пълна зала в неделя ще обезпечи бъдещето на баскетболния отбор поне до края на сезона. Защото ако не са феновете, този отбор загива.

Какво ще последва ли? София остава без баскетбол. След като преди години беше затрит ЦСКА, "Левски" е пред същата угроза. В баскетбола, за разлика от футбола, инвеститорите не желаят да дават пари, защото има нулева възвращаемост. И днес в БК "Левски" всичко зависи от феновете. Ако не са те, отборът си заминава по живо, по здраво...

Аз си купих билет, от тези, които не заемат места в зала "Арена Армеец", защото нямам възможност да присъствам. Дядо ми, който е причината да стана "левскар", взе от същите билети, защото не може да отиде в залата. Той отдели тези 10 лева от пенсията си (всички знаем колко са "високи" пенсиите в България), защото вярва в "Левски". Вярва в спасението на този отбор. Баскетболът приключва с погубването на този отбор. А аз, като малкото останали романтици в България, вярвам, че този спорт има бъдеще у нас, макар и да изглежда смешно това твърдение на фона на картинката у нас и нулевата заинтересованост на хората към баскетбола, родил за света толкова много таланти.

Затова, независимо дали е правилно или не, вземете си билет и спасете БК "Левски". Всички приходи ще отидат в касата. АКО обаче някой реши да си "чукне някой лев, 'щото никой няма да забележи", тогава този "някой" ще отговаря пред хилядите феновете, които дават мило и драго за отбора, за клуба, за идеята "Левски".

Отидете и подкрепете любимия си отбор, "левскари"! Наш дълг е да го направим, защото вече няма алтернативи. Ако БК "Левски" не се спаси, ще тежи на моята и вашата съвест. А ако някой се опита да припечели на наш гръб, го чака пълната ярост на "синьото" общество.

Така че, напълнете зала "Арена Армеец", ако искате "Левски" да пребъде. И не заради молбите на Тити, призивите на фенклубовете, кампания на футболисти и шефове. Направете го за себе си. Направете го за идеята "Левски"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички