Украйна изравни кошмарен антирекорд в историята на европейски първенства по футбол


Украйна изравни кошмарен антирекорд в историята на европейски първенства по футбол
Снимка: Getty Images

1430 0

Националният отбор на Украйна изпусна да вземе точка срещу Нидерландия в първия си мач на Европейското първенство по футбол, след като десетина минути преди края изравни за 2:2, но допусна ново попадение във вратата си, което ги лиши от равенството.

Поражението за украинския отбор обаче се оказа, че е изравнен антирекорд за най-много последователни загуби на европейски първенства. Украйна вече е в серия от шест поредни загуби в мачове на европейски финали, с което изравни антирекорда на Югославия, регистриран в периода 1968 - 1984 година.

Украйна стори това в рамките на последните три европейски първенства - Евро 2012, Евро 2016 и сега Евро 2020 (2012 - 2020 г.). Никой друг отбор в историята на европейските първенства не може да се похвали с повече поредни загуби от Украйна. Най-близо е националният отбор на Румъния, който в периода 1984 - 1996 година записва пет поредни поражения.

Любопитното е, че четвъртото място се отрежда на няколко нации, сред които и България. "Лъвовете" записват четири поредни поражения на европейски финали в периода 1996 - 2004 година, като те все още могат да се увеличат, ако съставът ни все пак се класира за европейски финали. Другите отбори с по 4 поредни загуби са Ирландия, Нидерландия, Швеция и Швейцария.

Едно от малкото позитивни неща за Украйна от мача с Нидерландия беше магическият гол на Андрий Ярмоленко, който може да видите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички