Тежестта на една корона: 20 години от най-чакания дебют в историята или как Леброн превзе НБА (ВИДЕО)


Тежестта на една корона: 20 години от най-чакания дебют в историята или как Леброн превзе НБА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1802 0

Безспорно Леброн Джеймс наложи името си сред най-великите не само баскетболисти, но и спортисти на планетата земя. Краля направи заявката за своето величие преди точно 20 години с най-чакания дебют в спорта и предизвика огромен интерес още преди "ерата на социалните мрежи".

Най-чаканият дебют в историята

В края на сезон 2002/03 Майкъл Джордан сложи край на своята професионална кариера. А НБА се нуждаеше от своя "спасител" и го получи няколко месеца по-късно, когато Кливланд Кавалиърс избра Леброн Джеймс директно от гимназията с първия избор на драфта през 2003-а година.

Интересът към Леброн бе невероятен. 18-годишният Джеймс шокира баскетболната общност, когато стана ясно, че е подписал договор с "Nike" на стойност 90 милиона долара, още преди да е изиграл и една минута в НБА. Освен това, той фрапира и с татус "Chosen one" (превод: Избрания), с което насочи светлината на прожекторите още повече към себе си.

Как се представи Леброн в първия си мач на паркета?

Преди точно 20 години (29 октомври 2003 година), Леброн Джеймс дебютира с екипа на Кавалиърс срещу Сакраменто Кингс в мач от редовния сезон на НБА. Медията, хиляди фенове и по-голямата част от лигата тайно се надяваха Джеймс да се провали, но той направи точно обратното.

Дебютът на Леброн е един от най-успешните в историята на НБА. Той успява да реализира 25 точки, да асистира девет път и да запише 6 борби. Краля предизвиква фурор и с играта си в защита, регистрирайки цели 4 откраднати топки за близо 34 минути игра на паркета.

До ден-днешен дебютът на Леброн остава в историята на един от най-успешните. Останалото е история. Джеймс става четирикратен носител на наградата "MVP" и четирикратен шампион в НБА. След броени часове Краля ще поведе Лос Анджелис Лейкърс именно срещу Сакраменто, където ще се изправи срещу българската гордост Александър Везенков. Ето къде, как и в колко часа може да гледате срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички