Сър Алекс Фъргюсън - големият виновник за загубените от Барселона финали?


Сър Алекс Фъргюсън - големият виновник за загубените от Барселона финали?
Снимка: Guliver/GettyImages

3160 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е убеден, че с различна тактика в мачовете срещу Барселона във финалите на Шампионска лига през 2009 и 2011 година "червените дяволи" са щели да имат по-голям шанс за победа. По този начин нападателят и бивш капитан на тима индиректно обвини Сър Алекс Фъргюсън, че неговата идея за мачовете е била грешна. 

Както е известно, и двата финала бяха загубени от английския гранд, като в първия Барселона спечели с 2:0 в много оспорван двубой, докато две години по-късно каталунците "пощадиха" своя опонент, печелейки с 3:1 в мач, който се игра почти изцяло на една врата. 

Уейн Рууни изрази мнение, че Сър Алекс е трябвало да промени тактиката и вярва, че всички негови съотборници са били на подобно мнение, имайки се предвид в каква форма е била Барселона по това време. 

“Винаги е трудно за клуб като Реал Мадрид да влезе в мач, казвайки: “Ще предадем топката”. Същото е и при Юнайтед. Но загубихме два финала в Шампионска лига, надигравайки се с Барселона на Хосеп Гуардиола и стараейки се да ги пресираме и заобикаляме, което се оказа самоубийствено. Помня как Алекс Фъргюсън каза: “Ние сме Ман Юнайтед и ще атакуваме, това е в културата на този футболен клуб”, а аз си мислех: “Не съм много сигурен в това”, спомня си Рууни за двата двубоя. 

"Мисля, че всички дълбоко в себе си знаеха, че това е неподходящият подход и че зарязахме начина, който ни донесе успеха в полуфинала срещу тях през 2008-а. И двата пъти бяхме надиграни. От една страна си верен на клуба, но от друга след това седиш и си мислиш: “Ние загубихме”. За мен няма значение как го правиш в тези големи мачове от Шампионската лига, стига да печелиш. Вижте как Ливърпул играха в миналогодишния финал. Смятам, че Зинедин Зидан има същия начин на мислене", допълни Рууни пред The Sunday Times.

Тогавашният мениджър на Юнайтед също многократно е говорил за тези финали, но преди известно време Сър Алекс призна за сериозна грешка, която е допуснал спрямо Бербатов именно в един от финалите (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички