Сър Алекс призна, че случката с Бербатов от финала в ШЛ е сред най-големите му грешки


Сър Алекс призна, че случката с Бербатов от финала в ШЛ е сред най-големите му грешки
Снимка: Guliver/Getty Images

191909 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, обяви две нещата, за които е съжалявал най-много по време на престоя си на "Олд Трафорд". След 27 години начело на "червените дяволи", то има някои неща, които би направил по коренно различен начин.

Едно от тях е свързано с българския нападател Димитър Бербатов. Фъргюсън споделя, че решението да остави българина извън групата за мача Манчестър Юнайтед - Барселона, определил шампиона на Европа през 2011 година, е било сериозна грешка от негова страна. Същото се отнася и за Джи Сун Парк, който пък не попадна сред избраниците през 2008 година за финала срещу Челси в Шампионска лига.

"Да спечелиш европейската купа е нещо фантастично. Разполагах с наистина невероятен състав от играчи, дори и резервите. Със страхотно присъствие и добър, страхотен състав. Моят проблем е за финала през 2008г., дори съжалявам за това решение, когато оставих Парк извън групата. Той имаше невероятна роля и това е големият проблем на тези финали.

През 2011г. на "Уембли" сторих същото и с Димитър Бербатов, а той го прие много зле. Не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова и на всички европейки семинари за треньорите опитваме да въведем да има 11 резерви", заяви легендарният мениджър пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Наскоро пък Димитър Бербатов разкри, че ако сега му се случи подобно нещо, то не би си замълчал. Ето как би реагирал нападателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички