Специалния говори: Най-перфектният отговор на въпроса "Роналдо или Меси"


Специалния говори: Най-перфектният отговор на въпроса "Роналдо или Меси"
Снимка: GettyImages

8190 0

Един от емблематичните въпроси на футбола за 21-ви век несъмнено е този за индивидуалния спор между Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Хиляди хора около футбола, а и около други спортове, са били запитвани по темата.

"Кристиано Роналдо или Лионел Меси"

Давани са най-различни отговори, а диспутът никога няма да бъде решен. Един от големите треньори на века - Жозе Моуриньо, обаче се отличава с отговор, който според мнозина е най-добрият потенциално възможен.

Той получава този въпрос през 2019 година, като Специалния не избира нито един от двамата, въпреки че Кристиано му е сънародник. Освен това казва, че те едновременно и имат късмет, и имат малшанс да са в една ера.

"Мисля, че имат и късмет, но и малшанс да са в същата ера. Имат късмет, защото се съревновават един с друг. Те гледат един на друг по положителен начин и получават допълнителна мотивация. Ако беше само единият от тях, той щеше да е взел 10 трофея от "Златната обувка".

Мисля, че са поставили летвата много нависоко. И има играчи от следващите поколения, които обичам да наричам "малки животни". Летвата трябва да е висока, така че това е огромна мотивация за следващите поколения. Кристиано и Меси няма да са вечни" - споделя тогава той в "На тъчлинията с Жозе Моуриньо".

В друго свое интервю пък Жозе Моуриньо обясни защо Кристиано Роналдо и Лионел Меси не са най-великите във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички