Роналдо и още трима не са ставали жертва на митичния "сешоар" на сър Алекс, разкри Гигс


Роналдо и още трима не са ставали жертва на митичния "сешоар" на сър Алекс, разкри Гигс
Снимка: Getty Images/Guliver

5445 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели, че има само четирима играчи, които не са ставали жертва на прословутия "сешоар" на сър Алекс Фюргюсън. Това е жаргонът, който е популярен за избухванията на почивката или след края на неубедителните мачове на Юнайтед - когато Фърги крещи толкова много, че на играчите им се "изправят косите".

Двамата спечелиха на "Олд Трафорд" 13 титли от Висшата лига, но Гигс признава, че не е сред тези четирима и е попадал често под критиките на великия мениджър. "Има само трима или четирима играчи, които никога не са преминали през това. Кантона бе един от тях, Брайън Робсън, Рой Кийн и Кристиано Роналдо. Всеки по своя си начин бе човек, който печели мачовете. Винаги вършеха, каквото трябваше на терена", заяви Гигс пред BeIn Sports.

А относно Кантона добави: "Има мачове, в които не вкарваше, не бягаше като Тевес или Уейн Рууни, нямаше никакво въздействие. Но той знаеше, че рано или късно ще се превърне в добър. Бихме седнали в съблекалнята и мислехме: "той трябва да го направи, той трябва да мине през това, защото днес не направи нищо". Но на следващата седмица той щеше да се превърне в победителя или щеше да създаде момент на магия, така че той се справи с много от големите играчи по свой начин. Сър Алекс беше майстор на психологията, знаеше как извлече най-доброто от определени личности". А ето кога е бил единственият път, в който Сър Алекс е крещял от радост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички