Удар за Барса: Араухо пропуска първия мач с Наполи в Лига Европа


Удар за Барса: Араухо пропуска първия мач с Наполи в Лига Европа
Снимка: Getty Images

1261 0

Защитникът на Барселона Роналд Араухо е с контузия на прасеца след равенството 2:2 с градския съперник Еспаньол в Ла Лига снощи. По всяка вероятност той няма да е на линия за своя тим за мача с Наполи в Лига Европа в четвъртък, потвърдиха от пресслужбата на каталунците.

Уругваецът бе заменен принудително на почивката в дербито, след като получи удар в левия крак и отстъпи мястото си на Ерик Гарсия, който бе с основна вина за втория гол на Еспаньол. Травмата на Араухо е удар за треньора на „блаугранас“ Шави, като каталунците се подготвят за сблъсъка с Наполи, а след това тимът гостува на Валенсия в неделя за първенство.

"За момента изпитва само болка. Той почувства болка по време на седмицата, но искаше да играе. Решихме да го заменим на почивката като превантивна мярка. Ще видим какво е състоянието му в понеделник и ще се изправим срещу Наполи и Валенсия с играчите, които са на наше разположение", обяви Шави.

Клубът не даде подробности за това колко дълго Араухо ще отсъства от игра, но според информации в местните медии той може да бъде в лазарета поне за седмица. Колко важен е защитникът за Шави и тима четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички