Милан успя да оформи топ 4 в Серия А и изпрати Верона на исторически бараж (ВИДЕО)


Милан успя да оформи топ 4 в Серия А и изпрати Верона на исторически бараж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2051 0

Милан успя да победи Верона с 3:1 у дома на "Сан Сиро" и по този начин оформи крайното класиране в топ 4 и в същото време прати своя съперник в исторически бараж за оцеляване.

Двубоят започна силно за домакините от Милано. "Росонерите" вдигнаха оборотите, а в 20' Тео Ернандес бе съборен в противниковото наказателно поле, но дузпа не бе отсъдена.

Бялата точка обаче бе показана в първата минута на добавеното време на първата част, след като ВАР се намеси и промени първоначалното решение на главния арбитър. Зад кълбото застана Оливие Жиру и не сбърка, давайки преднина на своя тим.

През втората част борещият се за оцеляването си - Верона, започна да изглежда по-опасен и закономерно стигна до попадение в 72'. Дарко Лазович намери Давиде Фараони с чудесно центриране, а вторият нямаше проблем и добави топката във вратата с глава за 1:1.

Последната дума обаче имаше Милан. Звездата на тима Рафаел Леао проби през противниковите защитници и с брилянтен удар порази вратата на Лоренцо Монтипо, за да вкара за 2:1 в 85'. Отново Леао в добавеното време на мача вкара втори гол, за да оформи крайното 3:1.

Video edited on Kapwing

С победата Милан оформи челната четворка в Серия А. "Росонерите" допълват топ 4 с актив от 70 пункта, докато Верона финишира на 18-ата позиция и ще играе бараж срещу 17-ия Специя, който пък загуби от Рома, но двата тима имат равни точки (31) и равни показатели в преките мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички