Годишнина: Великият момент - "Сантяго Бернабеу" ръкопляска на крак на Роналдиньо (ВИДЕО)


Годишнина: Великият момент - "Сантяго Бернабеу" ръкопляска на крак на Роналдиньо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

11253 0

Един от най-емблематичните моменти в историята на футбола. На 19 ноември 2005 година в събота вечер в Мадрид играят Реал Мадрид и Барселона. А домът на "кралския клуб" - "Сантяго Бернабеу", избухна в бурни овации за един играч от кръвния враг.

Тогава един от най-легендарните вратари за всички времена Икер Касияс е разбит от опонента и най-вече от гениалния бразилец Роналдиньо, който изиграва един от най-силните си двубои при класическата победа с 3:0 за каталунците.

Тогава хиляди фенове на Реал ръкопляскат на невероятното представяне на Роналдиньо, който просто нямаше равен през тази нощ. Това остана и в историята, а днес (19.11.2021 година) се навършват точно 16 години от този момент.

Тогава 25-годишният играч реализира два невероятни индивидуални гола, а всичко започна 60 минути след началото на срещата, когато Роналдиньо се справи покрай двама и с лекота стреля покрай Касияс.

Играчите на мадридчани изглеждаха безпомощни, дори изплашени, опитвайки се да познаят следващия ход на Роналдиньо. Бразилецът отново се справи с двама противници и по подобие на предишното си попадение се разписа отново, този път за 3:0.

Именно тогава, иконично, феновете на опонента започнаха да ръкопляскат. А представяте ли си да бе станал наставник и да предаде част от магията си на други? Самият Роналдиньо отговори дали възнамерява да става треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички