Гари Линекер с всички подробности относно изпускането си на терена (ВИДЕО)


Гари Линекер с всички подробности относно изпускането си на терена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

8608 0

Легендарният английски футболист Гари Линекер остава в историята не само с безспорните си качества, но и с една повече от нелепа случка, когато той буквално се изпуска на футболния терен през 1990 година по време на откриващия мач за Англия на Световното първенство. Разбира се, това е уловено от камерите.

"Бях болен през цялата нощ преди откриващия ден и на няколко пъти се будех заради диария. Не исках да казвам на Боби Робсън, защото си помислих, че може да ме остави извън състава, а аз исках да играя, както винаги" - започна Линекер с малко предистория.

"И така мачът започна и всичко беше наред, когато около 20-ата минута започнах да получавам болки. Някак избутах до полувремето и мислех, че всичко ще е наред. Излизаме за втората част и след 10-15 минути започвам да получавам болки отново и си мисля: "Ох, намирам се в беда". Топката отиде отляво на отбора на Ирландия и аз тичах натам и опитах да блокирам нещо" - продължава англичанинът.

"Озовах се на земята и се отпуснах за секунда и просто излезе - "бум". Казах си: "О, Господи", а то бе навсякъде. Вижда се на кадъра как Гари Стивънс идва и ме пита какво има. "Наср*х се" - отговорих му. Просто не знаех какво да правя. Слава Богу, че бях със тъмносини гащета. Бе невероятно колко свободно място открих след това, въпреки че смърдях".

А историята завършва по следния начин: "В крайна сметка Боби трябваше да ме замени и мисля, че вместо мен влезе Стив Бул, а аз седнах на пейката. Общо взето на всеки стадион скамейките бяха точно до тунела, но не и този - 2-те скамейки на този стадион бяха чак отсреща на тунела - през цялото игрище. И аз трябваше да седна на пейката с всички останали. Можеше да се види как всички се отдалечиха от мен, а аз седях сам, съжаляващ се" - завършва Линекер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички