Анди Коул разказа как се почувствал, когато застанал до Роналдо


Анди Коул разказа как се почувствал, когато застанал до Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

2165 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Анди Коул сподели, че е останал толкова зашеметен от факта, че е бил в близост до бразилския голмайстор Роналдо в тунела преди мача между „червените дяволи“ и Интер през 1999-та година, че почти се е подмокрил. Коул изкара изключително успешен период на „Олд Трафорд“ между 1995-та и 2001-ва година, като вкара 121 гола в 275 мача и спечели 9 трофея с тима.

По пътя към финала в Шампионската лига през 1999-та година Манчестър Юнайтед се изправи срещу Интер. Бившият нападател на „червените дяволи“ сподели, че е бил изумен от факта, че ще се изправи срещу носителя на Златната топка. „Спомням си, когато играхме срещу Интер през онзи сезон и аз се наредих в тунела и видях Роналдо. Няма да ви лъжа, почти се подмокрих. Това беше човекът, когото гледах в продължение на години. Той беше най-добрият футболист в света и аз стоях до него в тунела на „Джузепе Меаца“. Казах си „това е лудост, човече, аз всъщност съм на нивото на тези футболисти. Аз съм на един и същи терен с тези играчи“. Това беше невероятно“, заяви Анди Коул в подакаста ‘Beautiful Game’.

В същия този сезон 1998/99 бившият английски национал помогна на Манчестър Юнайтед да спечели требъл, след като отборът на сър Алекс Фъргюсън доминираше на домашната сцена и успя да стигне до крайния успех в Шампионската лига. А ето кой съотборник на Анди Коул смята, че Юнайтед е трябвало да спечели Шампионската лига поне 5-6 пъти през последните 20 години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички