Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки


Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки
Снимка: Getty Images

9215 0

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което ги интересува във връзка с тях. Но има и много любопитни футболни факти, които вие може и да не знаете. Най-малкото защото са се случили отдавна. Споделяме с Вас четири такива истории, а Вие споделете харесали ли са Ви:

НАЙ-НЕВЕРОЯТНОТО РАВЕНСТВО

В събота, 20 март 1976 г. Астън Вила излезе срещу Лестър, а мачът завърши с равенство 2:2. Какво странно има тук, ще си кажете. Странното е, че и четирите попадения в двубоя бяха реализирани от футболиста на бирмингамци Крис Никъл. Първоначално той порази своята врата 2 пъти, а след това огорчи и съперника същия брой пъти.

Никъл участва в 648 мача в лигата и помага за ренесанса на Вила в средата и до края на 70-те години, но ще бъде запомнен най-вече с това свое необичайно избухване. За отбелязване е, че той е бил централен защитник.

СТРАХОТЕН МАРКЕТИНГОВ ХОД

По време на мач италианският вратар Фабио Гросо бил недоволен от съдийско решение, затова посъветвал рефера да си купи очила. Арбитърът се обидил и изгонил стража. А малко по-късно се оказва, че реферът наистина има проблеми със зрението. Гросо пък бил собственик на... оптика.

Впоследствие от Дисциплинарната комисия не взели думите на Гросо за обида, а за полезен съвет, така че съдията отишъл в оптиката на футболиста за очила. Очевидно след такава реклама магазинът на Гросо е получил немалко нови клиенти.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ФУТБОЛИСТ В ИСТОРИЯТА, ИГРАЛ С НОМЕР "0"

Благодарение на фамилията си, мароканският футболист Хишам Зеруали получил прякора "Зиро". Вероятно и затова носи номер "0" на фланелката си, докато се състезава за шотландския Абърдийн. Това се случва през 2000 г., а от следващата кампания този номер е забранен.

За съжаление, Зеруали загива при автомобилна катастрофа в Рабат през 2004 г. на 27-годишна възраст. Предишната събота нападателят е вкарал 2 гола в мач от първенството за Абърдийн. На стадион "Питодри" е установен мемориал в негова чест.

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ВРАТАРЯТ СЕ ОКАЗА НЕНУЖЕН

През 50-те години на миналия век се проведе уникален мач: вратарят на шведския младежки тим на Юргорден изобщо не се докосна до топката. Неговият тим вкара на съперника 18 безответни гола, а с функцията на вратаря чудесно се справи отбраната. Макар че дори до защитната линия се е стигало рядко...

Източник: billionnews.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички