Гласът на Франческо Тоти събуди момиче от кома


Гласът на Франческо Тоти събуди момиче от кома
Снимка: Gulliver/GettyImages

2122 0

Изключителна трогателна история за силата на футбола и любовта към любимата игра бе разказана от медиите в Италия. 19-годишната състезателка на Лацио Иления Матили излезе от кома, след като чу гласа на бившия капитан на Рома Франческо Тоти, твърди "Repubblica".

Тя е в болница от декември насам след автомобилна катастрофа, при която загинала най-добрата й приятелка. При излизането й от кома, видеосъобщение на подкрепа от легендата на Рома Франческо Тоти изиграло своята роля. Този запис е пускан от Матили много пъти. Скоро тя започна постепенно да излиза от кома. „Дръж се и не се предавай“, казал 44-годишния бивш капитан на „джалоросите“ на Иления във видео, изпратено след молба от родителите й.

След като чула неговия глас, момичето дало допълнителни знаци на възстановяване и написало на специална черна дъска, че искала да се срещне със своя идол. Тоти и Иления прекарали час заедно, се казва в изявление на болница „Джемели“. Въпреки че тя играела за женския тим на вечния съперник на Рома – Лацио, Иления носела фланелка на „римските вълци“, която Тоти подписал със златен маркер. „Искам да те видя извън болницата скоро, да си върнеш живота обратно“, бе цитиран бившия национал на Италия.

Д-р Лука Падуа, който ръководи неврорехабилитационното отделение, заяви, че слушането на музика, звуци и гледането на снимки били важна част от терапията на Иления. „Има все още да извърви дълъг път към възстановяване, но сме уверени“, сподели той. Тоти прекара цялата си кариера в Рома, изигравайки над 600 мача в Серия А за клуба, преди да прекрати кариерата си през 2017.

А какво разказва Тоти за неосъществния му трансфер в Реал Мадрид през 2003 година - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички