Футболно игрище с дърво в центъра? Има и такова...


Футболно игрище с дърво в центъра? Има и такова...
Снимка: скрийншот

8014 0

Футболно игрище с дърво по средата? Да, такова съществува. Някои градове са толкова гъсто населени, че у тях възникват подобни феномени. В Пекин например се наложило част от училище да се превърне във футболно игрище: и това става, но в центъра на терена се издига дърво.

Средното училище "Юкай" е заобиколено от множество исторически здания. Единственото място, където е можело да се построи игрището, пък имало в себе си историческа реликва - дърво, което е по-старо от 100 години. Градът не позволява то да бъде премахнато.

От училището дори предлагат дървото да се засади на друго място, но и това не се одобрява, тъй като фактът, че е на повече от век може да застраши транспортирането му. Решението е да се създаде малък лагер и да се "игнорира" присъствието на дървото. Ако това е възможно, разбира се. Мястото се използва само за тренировки и състезания на закрито. Самото растение пък има специална оградка, която не позволява то да бъде застрашено.

Въпросното дърво е най-старият бряст в Пекин. Намира се на земя, която някога е принадлежала на легендарните кралски градини на града по време на династиите Мин (1368-1644) и Цин (1644-1912). И ако мислите, че този 12-и играч е проблем за спортуващите, грешите: училищният персонал, учениците и учителите се гордеят с него. А защо базата на Манчестър Юнайтед в Карингтън може да бъде превърната в картофена нива четете тук. 

Източник: ru.ariave.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички