Сър Алекс втрещи: Базата на Юнайтед в Карингтън може да бъде превърната в картофена нива


Сър Алекс втрещи: Базата на Юнайтед в Карингтън може да бъде превърната в картофена нива
Снимка: Getty Images

3929 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън посочи условието, при което базата на английския гранд в Карингтън би могла да се превърне в картофено поле. Именно в епохата на великия шотландец отборът се премести в Карингтън от станалия тесен за него "Клиф".

В този момент в страната е имало недостиг на подходящи терени и Манчестър Юнайтед, закупувайки този обект, е трябвало да поеме куп ангажименти, някои от които нелепи. Например клубът трябва да запази някои участъци от Карингтън непокътнати заради фауната, а самата база може да бъде превърната в картофено поле в случай на война.

"Когато за първи път дойдох тук, "Клиф" беше страхотно място, но клубът се разрастваше. Стана ни тясно там. Затова започнах да обикалям предградията на Манчестър в търсене на участък, където можем да изградим нова тренировъчна база. Търсихме навсякъде, особено в Северен Манчестър", започна сър Алекс за подкаста "UTD".

"Един ден Лес Кършоу (бивш скаут и директор на академията) дойде при мен и каза, че негов приятел работел за "Shell". Той каза" Те се опитват да продадат един от парцелите си в Карингтън". Затова отидохме да видим. Спомням си, че това беше площ от 28 акра, но в същото време имаше ограничения, които все още не мога да разбера", продължи легендата.

"Например в случай на война трябва да превърнем базата в картофена нива, а също така да оставим акър или два за канадските гъски. Също така там имаше и дупки, но ние не можехме да сторим нищо, защото в тях живееха полевки", разказа Фъргюсън. А защо сър Алекс захапа Оле Гунар Солскяер четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички