Балкан: Отборът, който играе баскетбол в инвалидни колички (ВИДЕО)


Балкан: Отборът, който играе баскетбол в инвалидни колички (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

3385 0

"Балкан" София е първият баскетболен клуб за хора в инвалидни колички в България и първият шампион и единственият за момента носител на купата на България, пише Actualno.com.

Играчите в отбора са около 15 и постоянно се увеличават. Те доказват, че всеки човек с травма може успешно да превърне ограниченията във възможности. Без да се затваря в себе си. Без капка самосъжаление.

Старши треньорът на клуба Николай Иванов споделя, че няма човек, който да е дошъл на тренировка и да не е останал за години наред. Баскетболистите в колички са задружни и наричат отбора си „семейство“.

"Те се чувстват много добре и тук започва социализирането им и адаптирането им, което е изключително важни и много им помага и след това извън залата.", споделя пред Actualno.com треньорът Николай.

Григор Иванов и Персиян Еленков са млади хора, чиято съдба не е много лека. И двамата катастрофират и губят единия си крак. В залата ги връща именно отборът по баскетбол „Балкан“ – София, който им дава обратно това, от което имат нужда - любовта към спорта и ги прави по-добри и уверени в себе си.

"Щом си в тази зала, значи си разбрал, че животът е по-ценен от това да се ядосваш в ежедневието кой ти е спрял на паркомястото, кой те е обидил, че има по-важни неща в този живот. И че щом си превъзмогнал травмата, няма какво да те спре.", споделя Григор.

Повече за историята на "Балкан" София вижте в репортажа на Илиана Симеонова:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички