Балкан: Отборът, който играе баскетбол в инвалидни колички (ВИДЕО)


Балкан: Отборът, който играе баскетбол в инвалидни колички (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

786 0

"Балкан" София е първият баскетболен клуб за хора в инвалидни колички в България и първият шампион и единственият за момента носител на купата на България, пише Actualno.com.

Играчите в отбора са около 15 и постоянно се увеличават. Те доказват, че всеки човек с травма може успешно да превърне ограниченията във възможности. Без да се затваря в себе си. Без капка самосъжаление.

Старши треньорът на клуба Николай Иванов споделя, че няма човек, който да е дошъл на тренировка и да не е останал за години наред. Баскетболистите в колички са задружни и наричат отбора си „семейство“.

"Те се чувстват много добре и тук започва социализирането им и адаптирането им, което е изключително важни и много им помага и след това извън залата.", споделя пред Actualno.com треньорът Николай.

Григор Иванов и Персиян Еленков са млади хора, чиято съдба не е много лека. И двамата катастрофират и губят единия си крак. В залата ги връща именно отборът по баскетбол „Балкан“ – София, който им дава обратно това, от което имат нужда - любовта към спорта и ги прави по-добри и уверени в себе си.

"Щом си в тази зала, значи си разбрал, че животът е по-ценен от това да се ядосваш в ежедневието кой ти е спрял на паркомястото, кой те е обидил, че има по-важни неща в този живот. И че щом си превъзмогнал травмата, няма какво да те спре.", споделя Григор.

Повече за историята на "Балкан" София вижте в репортажа на Илиана Симеонова:

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички