Азиатска федерация поиска проверка на пола на съперникова футболистка


Азиатска федерация поиска проверка на пола на съперникова футболистка
Снимка: Getty Images

2421 0

От футболната федерация на Йордания са се обърнали с нетипична молба към Азиатската футболна конфедерация. Те са поискали от AFC да провери пола на една от футболистките на националния отбор на Иран, съобщава dailysabah.com.

През септември Йордания и Иран изиграха мач от турнира Купата на Азия, в който йорданките бяха победени с 4:2 след изпълнение на дузпи. Така Иран се класира във финалната фаза на турнира. След това обаче у Йордания са възникнали съмнения, че една от футболистките всъщност не е жена. Нейното име не се съобщава, но според слухове в пресата става дума за иранската вратарка.

Президентът на Йорданската федерация Али бин ал-Хюсейн, син на краля на Йордания и вицепрезидент на ФИФА - Хюсейн, публикува в Туитър писмото, което са изпратили. В него се казва, че тяхната федерация има доказателства и иска AFC да започне разследване, което да бъде проведено от независими медицински експерти. Те смятат, че въпросната спортистка няма право да играе в женския тим и напомнят, че Иран е имал проблеми с пола на свои спортисти, както и с допинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички