Ако поеме Ливърпул, Шаби Алонсо ще води люти битки с приятеля си от детството - Артета


Ако поеме Ливърпул, Шаби Алонсо ще води люти битки с приятеля си от детството - Артета
Снимка: Getty Images

4736 0

Бившата звезда на Ливърпул Шаби Алонсо е фаворит за наследник на Юрген Клоп начело на тима. До момента, в който мърсисайдци ще обявят новия си треньор, ще мине много време, но ако това е Алонсо, ще се оформи едно много любопитно съперничество във Висшата лига.

Наставникът на Байер Леверкузен е дългогодишен близък приятел на мениджъра на Арсенал - Микел Артета. Двамата израсват на една и съща улица в Сан Себастиан, а къщите им са на 3 метра една от друга.

Микел и Шаби са напълно различни характери - първият е от обикновено семейство, весел е и е екстроверт. Вторият е син на трикратния шампион на Испания - "Перико" Алонсо. Шаби винаги е сериозен и мълчалив.

Алонсо и Артета играят за местния клуб Антигуоко като деца и мечтаят да пробият в бившия клуб на бащата на Шаби - Реал Сосиедад. При Шаби това се случва, но Микел преминава в Барселона и футболните им пътища се разделят.

Двамата не се засичат дори в националния отбор на Испания, тъй като Артета никога не е викан там. "Честно казано, нямам представа защо не беше повикан. Мисля, че е защото Микел почти не е играл в Испания. Това е единственото нещо, което ми идва наум", казва светлокосият.

Тъмнокосият започва своята треньорска кариера като асистент на своя идол Хосеп Гуардиола. По-късно мениджърът на Манчестър Сити ще признае, че ако Артета му бе отказал, той щеше да предложи на Алонсо да му е помощник.

Въпреки разминаванията на футболния терен в по-зряла възраст, Микел и Шаби съхраниха приятелството си и дори станаха кумове. Съотборник на Алонсо в Ливърпул пък се влюбил с настоящата му жена, незнаейки, че е с Шаби. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички